Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÜLKER ÇİKOLATALI GOFRETLİ PRATİK SOĞUK BAKLAVA


Toz Şeker (2.5 Su Bardağı)
Kakao (1 Su Bardağı)
Sıvı Yağ (1 Su Bardağı)
Su (1 Su Bardağı)
Baklava Yufkası (1 Paket)
Süt (3 Su Bardağı)
Tereyağı (1 Adet (Paket))
Toz antepfıstığı (1 Kase)
Ülker Çikolatalı Gofret (4 Paket)

Şerbeti için, süt, şeker ve suyu bir tencereye alıp ara ara karıştırarak kaynatıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağını ve sıvıyağı birlikte ocakta düşük ısıda eritiyoruz. Üzerinde oluşan beyaz köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
Baklava yufkalarını tezgaha serip üzerine baklavayı yapacağımız tepsiyi koyuyoruz. Tepsi boyutunda yufkaları kesip ikiye ayırıyoruz. Yarısı baklavamızın üst tabaksı yarısı alt tabakası olacak. Kullanmadığımız kısımları bir beze sararak kurutmadan bekletiyoruz. Tepsiye önce bir fırça yardımıyla yağ sürüp ilk kat yufkamızı koyuyoruz. Aralarına yağ sürerek alt taban için ayırdığımız yufkaları sırasıyla diziyoruz. Orta katmana toz antepfıstığı ve küçük doğranmış Ülker çikolatalı gofreti yerleştirip üzerine kalan katları da aralarına yağ sürerek üst üste diziyoruz. En son katmanın üstünü de yağladıktan sonra büyük kareler olacak şekilde bıçağımızla kesiyoruz.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Baklavayı fırından çıkardıktan sonra 5 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyip daha sonra soğumuş şerbetimizi döküp üzerine kakao serpiyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletip soğuk tüketiyoruz.




© lezzetler.com tarif no:172552 | adı:Ülker Çikolatalı Gofretli Pratik Soğuk Baklava | gönderen:Somuncu | indirme tarihi:28.04.2024 - 12:35