Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MALATYA MUTFAĞINDA AV HAYVANLARIYLA YEMEK


Malatya Valiliği

Malatya’da avcılık genelde zevk için yapılsa da bereketli av sonunda ördek, keklik, bıldırcın ve tavşan ile çok lezzetli yemekler yapılır. Tavşan eti ile tavşanlı yufka yemeği ve dolma yapılır. Diğer av hayvanlarıyla etli pilav yapılır. İl sınırları içinde bulunan Baraj Gölü, Tohma Çayı ve Fırat Nehri’nde balıkçılık ticari amaçla yapılır. Çay ve nehirden alabalık; Baraj Gölü’nden sazan, kara şabut, aynalı sazan, yayın, turna, inci kefali, kırmızı şabut denilen balıklar avlanır ve pazarda satılır.
Ucuz ve taze olması nedeniyle halk arasında tercih edilir. Ancak deniz balıklarına da ilgi büyüktür. Bunun nedeni Malatya’nın denize uzak olmasıdır. Eğer balıkçılık zevk için yapılıyorsa balık avlayan kişiler, balıkları hemen, tuttukları yerde mangalda pişirerek yerler ya da evlerine götürürler. Ayrıca Doğanşehir-Sürgü ve Polat’da modern bir görünüme kavuşan alabalık üretme çiftliklerindeki balıklar, hem buranın dinlenme tesislerinde hem de il merkezinde tüketilirler.


© lezzetler.com tarif no:171084 | adı:Malatya Mutfağında Av Hayvanlarıyla Yemek | gönderen:Somuncu | indirme tarihi:22.05.2024 - 19:36