Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BAHARATLI TAVUK DOLMASI


https://cook.com.tr

Sofra Tuzu 1 Tutam
Kekik 1 Tutam
Dereotu 1 Tutam
Fesleğen 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Kuş Üzümü 0.5 Çay Bardağı
Yenibahar 1 Çay Kaşığı
Bütün Tavuk 1.5 Kilogram
Tereyağı 100 Gram
Organik Pirinç 1 Su Bardağı
Hardal 1 Tutam
Kırmızı Biber 1 Dal
Portakal 1 Adet
Tavuk Suyu 2 Su Bardağı
Dolmalık Fıstık 0.5 Çay Bardağı

50 gram tereyağı’nı tencerede eritin, daha önceden ıslattığınız pirinci ekleyin, kuş üzümü, yenibahar, tarçın ve kuru naneyi de ekleyip pilavı biraz kavurun, daha önceden hazırladığınız tavuk suyunu da tencereye boşaltın ve pilavı pişmeye bırakın.
Dereotunu ve taze kekiği bir bıçak yardımıyla iyice ufalayın. Ufaladığınız kekik ve dereotunu ve kalan 50 gram tereyağını bir kapta iyice karıştırın. COOK Buzdolabı Poşeti’nin içerisine karışımı boşaltın, poşetin ucuna hafif bir delik açın ve poşeti sıkarak tavuğun derisinin altına karışımı iyice yayın. Tane hardal veya normal hardalı tavuğun üzerine sürün. Hazırladığınız iç pilavı tavuğun içerisine yerleştirin.
Bir limonu ortadan ikiye kesin ve COOK Alüminyum Folyo’ya sarın. Limonun geniş kısmına gelecek şekilde folyoyu birkaç kez bıçakla delin ve tavuğun arkasına yerleştirin. Limon tavuğa inanılmaz bir lezzet verecektir.
Tavuğun butlarını COOK Fırın Torbası’nın içerisinden çıkan klips yardımı ile bağlayın. Tavuğu fırın torbasının içerisine yerleştirin ve torbanın ağzını yine bir klips yardımı ile bağlayın. Torbayı birkaç yerinden bıçakla delin. Daha önceden 200 C olarak ısıttığınız fırına tavuğu yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fesleğen ve kırmızı biberi bir bıçak yardımıyla ufalayın. Ekstra lezzetlendirmek için fırın torbasının içinde kalan sosu kullanabilirsiniz. Servis tabağına aldığınız tavuğun üzerine portakal kabuğu rendeleyin. Daha sonra istediğiniz miktarda karabiber, fesleğen kırmızı biberi, torbada kalan sosu ve zeytinyağını da ekleyip, tavuğun içerisindeki limonu çıkartıp servise sunabilirsiniz.

Not: Aynı tarifi hindi dolması hazırlamak için de kullanabilirsiniz.




© lezzetler.com tarif no:170845 | adı:Baharatlı Tavuk Dolması | gönderen:Somuncu | indirme tarihi:04.05.2024 - 08:59