Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PUDİNGLİ KEK


https://www.droetker.com.tr

Hamur:
3 yumurta
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
Dolgu:
28 adet çekirdeksiz vişne
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı krema
Islatmak için:
1 su bardağı vişne suyu
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
3 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
Yaklaşık 20 adet çekirdeksiz vişne
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikser ile 1-2 dakika çırpın. Kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
3 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı kremayı bir tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
3 cm çapındaki bir kurabiye kalıbı ile kekten 28-30 adet daire kesip çıkarın. Çıkardığınız kek parçalarını mutfak robotunda öğüterek kırıntılar haline getirin. Keki 1 su bardağı vişne suyu ile ıslatın. Açtığınız deliklere birer adet vişne koyun. Soğuyan pudingi mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın ve kekin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Üzerine kek kırıntılarını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.
80 gram bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Eriyen çikolataya 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı ekleyip karıştırın ve bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince yayın. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı Antep fıstığını serpin. 5 dakika bekletip buzdolabına alın. Servisten önce hazırladığınız Antep fıstıklı çikolatayı buzdolabından çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sararak iri parçalara kırılmasını sağlayın. Ruloyu açıp çikolata parçalarını pudingin üzerine sıralayın. Vişnelerle süsleyip dilimleyin.




© lezzetler.com tarif no:170101 | adı:Pudingli Kek | gönderen:gül | indirme tarihi:15.05.2024 - 22:14