Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KEŞKÜLLÜ KADAYIF YUVALARI


https://www.droetker.com.tr

Şurup:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
Kadayıf için:
250 g çiğ tel kadayıf
100 g eritilmiş tereyağı
Süslemek için:
2 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
2 - 3 yemek kaşığı ayıklanmış nar
Kalıp:
4 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şurubu derin bir kaseye alın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun. Üzerine bademleri ekleyin ve karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kadayıfları geniş bir tepsiye alın ve üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak kadayıfların eşit şekilde yağlanmasını sağlayın. Yağladığınız kadayıfları 4 eşit miktara bölün. İlkini tezgahın üzerine alın ve koparmadan tel tel açarak 20 cm uzunluğunda ve 12 cm eninde yayın. Kalıbı üzerine koyun, böylece kalıbın altında kalan kadayıflar taban olacaktır. Dışta kalan kadayıfları da çember oluşturacak şekilde kalıbın etrafına sarın. Böylece piştikten sonra kadayıftan kase elde etmiş olacaksınız. Kalan kadayıfları da aynı şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve 5-10 dakika bekletin. Kalıpları kadayıf kaselerinin içinden çıkarın. Şurubun içine alın, birer dakika bekletin ve çıkarın. Servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. İçlerine keşkül doldurun, üzerlerini antepfıstığı ve nar taneleri ile süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:169986 | adı:Keşküllü Kadayıf Yuvaları | gönderen:gül | indirme tarihi:07.05.2024 - 09:05