Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KADAYIFLI PUDİNG


https://www.droetker.com.tr

Kadayıf için:
100 g çiğ tel kadayıf
2 yemek kaşığı toz şeker
Pudingli karışım:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı hindistancevizli Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Tel kadayıfları 2 cm uzunluğunda kesin. Kadayıfları yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine şekeri ekleyip karamelize oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika daha karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Krem şantiden 2-3 yemek kaşığı üst süsleme için ayırıp buzdolabında bekletin. Kalan krem şantinin üzerine iyice soğumuş olan pudingi ekleyin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın.
Sırayla kadayıf, ceviz ve pudingli karışım koyarak kupları doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Ayırdığınız krem şantiyi mikser ile kısa bir süre çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kupların üzerine şekilli olarak sıkın. Kadayıf ve çikolata parçaları ile süsleyip servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:169936 | adı:Kadayıflı Puding | gönderen:gül | indirme tarihi:23.04.2024 - 22:15