Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ŞİRİN KÖSTEBEKLER


https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1 paket Dr. Oetker Köstebek Cupcake
1 yumurta
7 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
2 yemek kaşığı fındık kırığı
Krema:
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine dizin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp. Isınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurta, sıvı yağ ve suyu bir çırpma kabına alın. Üzerine un karışımını boşaltın. El çırpıcısı ile düzgün bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika karıştırın. Hamuru hazırladığınız muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Karamel sosu bir kaseye alın. Üzerine fındık kırıklarını ilave edin ve karıştırın. Soğuyan kekleri kenarlarından pay bırakarak çay kaşığı ile 1 cm derinliğinde oyun. Ayırdığınız kek parçalarını bir kaseye alın ve ufalayın.
Soğuk sütü çırpma kabına boşaltın. Üzerine krema karışımını ilave edin ve mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın ve içine 2-2,5 yemek kaşığı krema koyun. Çikolata parçalarından göz süslemeleri için biraz ayırın ve kalanı kremaya ekleyin. Kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız fındıklı dolguya cupcake'lerin oyulan kısımlarına doldurun. Üzerine birer yemek kaşığı krema koyun ve elinizde bombe şekli vererek kek kırıntıları ile kaplayın. Buzdolabına alın ve soğumaya bırakın.
Ayırdığınız krema ile pul kuvertürlerin üzerine göz ve ağız çizip cupcake'lerin üzerine yerleştirin. Krema ile köstebeğin ayaklarını da yapın. Gözlerin ortalarına çikolata parçası batırın ve süsleme glazürü ile gözlük çizin.




© lezzetler.com tarif no:168711 | adı:Şirin Köstebekler | gönderen:gül | indirme tarihi:02.05.2024 - 02:39