Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HURMA SOSLU PASTA


1 adet oda sıcaklığında yumurta,
yarım su bardağı tozşeker,
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı margarin,
1 tutam kabartma tozu,
1.5 çorba kaşığı kakao,
1 su bardağı un.
Sos için:
1 adet yumurta,
1 su bardağı çırpılmış krem şanti,
yarım çay bardağı sıcak su,
3 yaprak jelatin,
2 çorba kaşığı bal,
1 su bardağı hurma

Oda sıcaklağında yumurtayı şekerle çırpın. Sütü ilave edin. Margarini bıçakla küçük parçalara ayırın. Karışıma ekleyin. Kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. Son olalarak elenmiş unu ilave edin. 18 santimetre çapında bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru içine koyun. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirin. Çıkarmadan önce keke bir kürdan batanp pişip pişmediğini kontrol edin.
Keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Sosu hazırlayın. Bunun için yumurtanın sarısını ve akını ayırıp ayrı ayrı çırpın, önce akını ve ardından sarısını krem şantiye karıştırın. Jelatinleri yarım çay bardağı suda eritin. Balla birlikte krem şantiye karıştırın. Krem şantili karışımın yarısını kekin üzerine dökün. Kalıbı donması için buzdolabına koyun.
Buarada 1 su bardağı hurmayı yıkayıp yarım su bardağı su ile tencereye koyun. Hurmalar yumuşayana dek haşlayın. Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Robatta püre haline getirin. Hurmaları da krem şanti ile karıştırın. Buzdolabından aldığınız pastanın üzerine hazırladığınız sosu dökün. Birkaç saat daha buzdolabında bekletin. Hurmalarla süsleyip servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:16866 | adı:Hurma soslu pasta | gönderen:ssk | indirme tarihi:24.04.2024 - 13:16