Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÇİKOLATALI CHEESECAKE


https://www.droetker.com.tr

Taban:
75 g eritilmiş margarin
6 adet kedidili bisküvi (öğütülmüş)
1 su bardağı öğütülmüş badem
0,5 su bardağı yulaf ezmesi
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
1 çay bardağı krema
80 g bitter çikolata
Süslemek için:
80 g bitter çikolata
50 g Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Margarin, öğütülmüş bisküvi, öğütülmüş badem ve yulaf ezmesini bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.
Soğuk sütü çırpma kabına boşaltın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurdu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki bisküvili tabanın üzerine döküp üzerini düzeltin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 15-20 dakika bekletip cheesecake'in üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Üzerine müsliyi dökün ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı pişirme kağıdı üzerine dökün ve yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Süre sonunda iri parçalara kırın ve cheesecake'in üzerine sıralayın. Arzuya göre ahududu ve beyaz çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:168334 | adı:Çikolatalı Cheesecake | gönderen:gül | indirme tarihi:22.05.2024 - 17:42