Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FIRINDA SARDALYA


1 kilogram sardalya balığı
2 adet orta boy kuru soğan
300 gram cherry domates
1/4 demet maydanoz
1 adet orta boy limon
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Sardalyaların baş kısımları alınarak, iç kısımları temizlendikten sonra balıklar su ile iyice yıkanır ve iç kısımları tuzlanarak süzgeçte sularının akması için bekletilir.
Maydanoz yaprakları ayıklanarak iyice yıkanır ve ince bir şekilde kıyılır. Kabuğu soyulan kuru soğanlar piyazlık olacak şekilde dilimlenir. Sarımsaklar ayıklanarak doğranır. Cherry domatesler ikiye ayrılacak şekilde kesilir. Limonun suyu sıkılır.
Piyazlık doğranmış kuru soğanlar fırın tepsiye yayılarak konulur ve sarımsaklar ilave edildikten sonra sardalyalar üzerine açık bir şekilde yerleştirilir. Domatesler ve dene yaprağı da ilave edilir. Zeytinyağı, limon suyu ile birlikte kıyılmış maydanoz üzerine balıkların içinin tuzlandığını göz önünde bulundurarak çekilmiş tuz ve taze çekilmiş tane karabiber bir kaba konularak karıştırılır, hazırlanan bu sos balıkların üzerinde gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerine yağlı kağıt konulan balıklar 30 dakika kadar pişirilir. 30 dakika sonunda üzerinden yağlı kağıt alınarak, balıklar 10-15 dakika fırında pişirilmeye devam edilir. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis edilir.


© lezzetler.com tarif no:167787 | adı:Fırında Sardalya | gönderen:gül | indirme tarihi:10.05.2024 - 01:54