Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MANTARLI BONFİLE DOLMASI


https://www.dogrusucarrefoursa.com

Mantarlı harç için:
Kestane ve İstiridye Mantarı
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam yenibahar
Taze kekik
Krema sosu için;
100 gr krema
50 gr keçi peyniri
1 adet muskat cevizi
Taze kekik
Zeytinyağı
Bonfile hazırlığı için;
1 kg bonfile
150 gr tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Taze kekik
4 adet kuşkonmaz

Kestane ve İstiridye mantarlarını ince ince doğrayın. Ezdiğiniz ve kıydığınız sarımsağı zeytinyağında kavurun. Mantarları da ilave ettikten sonra tuz, yenibahar ve taze kekik yapraklarını da ilave ederek kavurmaya devam edin. İç harcı yağını çekmesi için yağlı kağıt serilmiş bir tabağa alın. Harcı bir kenara ayırdıktan sonra bonfileyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Yağı ve sinirleri temizlenmiş bütün bonfilenin ortasını harç ile doldurmak için bıçak yardımıyla açın. Eti mantarlı harç ile tamamen doldurun ve üzerine bir tutam tuz gezdirdikten sonra zeytinyağında mühürleyin. Son olarak taze kekik dalları ve tereyağı ile birlikte tavada çevirin. Pişen bonfileyi 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Bonfile pişerken diğer yandan kremalı sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Kremayı taze kekik yaprakları ile birlikte sos tavasına alın. Keçi peynirini ilave edin ve çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynayan krema sosuna muskat cevizini rendeleyin. Karıştırdıktan sonra sosu servis tabağına yayın. İkiye kesilmiş kuşkonmazları zeytinyağı ile harmanlayın ve krema sosun üzerine dizin. Dilimlediğiniz bonfile dolmasını kuşkonmazların üzerine yerleştirin. Servis sırasında üzerine kestane mantarı rendeleyin. Zeytinyağı ve bir tutam tuz gezdirerek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:167392 | adı:Mantarlı Bonfile Dolması | gönderen:gül | indirme tarihi:21.05.2024 - 17:56