Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PINAR BEYAZLI CHEESECAKE


Tabanı İçin:
200g Bisküvi
100g Tereyağı
Dolgusu İçin:
400 g Pınar Beyaz
200 ml Pınar Krema
150 g Toz Şeker
3 Yumurta
30g Un
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
200 ml Su
300 g Vişne
60 g Toz Şeker
20 g Nişasta

Bisküvileri mutfak robotundan geçirerek ince kıyın. Eritilmiş tereyağını bisküvi kırıntılarına yedirip ekmek kırıntısına benzeyen bir karışım elde edin. Bu karışımı kek kalıbının tabanına elinizle veya bir bardak altıyla bastırıp sıkıştırarak yerleştirin.
Pınar Beyaz’ı, kremayı ve şekeri homojen hale gelene dek çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve çok az çırpın, en son da unu ve vanilyayı ilave edip, kaşıkla karışımı yedirip karıştırmayı bırakın.
Elde ettiğiniz dolguyu kalıpta bisküvili tabanın üzerine dökün.
Fırınınızın orta bölmesinde, fırın kabının yanına ısıya dayanıklı bir kabın içinde su ile birlikte yerleştirin. 160 derecede üzeri kızarana kadar 1 saat pişirin.
Cheesecake, kenarları sabit ama ortası biraz titreştiği zaman pişmiş demektir. Kalıbından çıkarmadan 1 saat kadar daha fırının içinde bekletin.
Bir sos tenceresinde vişneleri, suyu toz şeker ve nişastayı aktarın. Karışımı kısık ateşte karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Vişneli sos iyice ılıdığı zaman vişneli sosu cheesecake'in üzerine dökün. Vişne tanelerini muntazam şekilde yayın. Kalıbından çıkarmadan buzdolabında 4-6 saat bekletin.
Kelepçesini çıkarmadan önce kalıbın kenarından keskin bir bıçak gezdirin.




© lezzetler.com tarif no:167325 | adı:Pınar Beyazlı Cheesecake | gönderen:gül | indirme tarihi:30.04.2024 - 14:32