Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BÖĞÜRTLENLİ YABAN MERSİNLİ TART


Hamuru için:
1 adet yumurta
120 g toz şeker
250 g Bizim Mutfak Bakliyatlı çorba karışımı (Un haline getirilecek)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı yaban mersini
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

Öncelikle Bizim Mutfak Bakliyat ununu hazırlamak için 2 paket Bakliyatlı çorba karışımını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 150 derece ısıtılmış fırında iyice kurutun. Soğuduktan sonra rondoda çekip un haline getirin ve tart yapımında kullanın.
Mutfak robotuna tereyağı, yumurta, şeker, un, kabartma tozu ve limon kabuğunu koyup bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Oluşturduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin.
Turtanın içi için derin bir tencereye aldığınız böğürtlen, toz şeker ve nişastayı kıvam alana kadar pişirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru buzdolabından çıkarın ve yarısını ayırın. Bir yarısını yuvarlak tart kalıbının tabanına ve kenarlarına yayın. Ardından hazırladığınız iç harcı üzerine dökün.
Ayırdığınız hamuru da merdane yardımıyla yuvarlak açıp mini kurabiye kalıbıyla birkaç yerini keserek çıkarıp delikler oluşturun. İç harcın üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin. Turtayı fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.




© lezzetler.com tarif no:164836 | adı:Böğürtlenli Yaban Mersinli Tart | gönderen:OlurMuOlur | indirme tarihi:27.04.2024 - 02:47