Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YÜZGEÇ KÜLÜ KIRLANGIÇ YANAĞI ÇORBASI


https://www.acunn.com

Kırlangıç balığı 1 adet (Yaklaşık 4.800 gr)
Kırlangıç balığının yüzgeç ve kuyruk kısmı
Patates 3 adet orta boy (Küp doğranmış)
Siyah havuç 3 adet (Küp doğranmış)
Kök kereviz 1 adet büyük boy (Küp doğranmış)
Soğan 3 adet orta boy (Küp doğranmış)
Sarımsak 4 diş (İnce doğranmış)
Limon 1/2 adet
Zeytinyağı 60 ml
Soğuk tereyağı 20 gr
Su 3 litre
Defneyaprağı 2 yaprak
Tane karabiber 6 gr
Tuz
Taze çekilmiş tane karabiber
Anasonlu Baklava Çıtırı:
Baklava hamuru 2 yaprak
Sadeyağ 20 gr
Yıldız anason 2 gr (Dövülmüş)
Tohum anason 2 gr (Dövülmüş)

Kırlangıç balığını temizleyin, kafa kısmini ayırın. Filetolarını çıkartın. Yüzgeçlerini ve kuyruk kısmını kesip kenara alın. Tencerede zeytinyağını gezdirip patates, soğan, siyah havuç kereviz, sarımsağı orta ateşte 10-12 dakika kavurun.
Bir bone veya temiz ince bir tülbentin içine defneyaprağı tane karabiberleri ekleyip, pişirme ipi yardımıyla bohça haline getirin, tencerenin içine alın ve ortasına bir yuva yapıp ayrılan kırlangıç balığının kafasını ve filetosunu yerleştirip suyu ekleyin. 30 dakika boyunca orta ateşte pişmeye bırakın.
Süre sonunda kırlangıç balığının kafa kısmı ve filetosunu tencereden alin Baharat bohçasını tencereden çıkartın. Pişen sebzeleri tenceredeki suyla blenderden geçirin. Bir süzgecin üzerine temiz tülbenti yerleştirip çorbayı süzün Tencereye limon suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve süzdüğünüz çorbayı ekleyin. Yüksek ateşte 6-7 dakika pişirin. Üzerinde oluşan köpüğü kepçeyle alın. En son kıvam vermesi için tereyağını ekleyin ve ocaktan alın.
Kırlangıç balığından ayrılan yüzgeç ve kuyruk kısmını kurulayın ve perdelerini açın. Daha sonra pişirme kâğıdı serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine alın ve önceden ısıtılmış 100 derece fansız ve buharsız ayarda 1 saat kurumaya bırakın. Fırından çıkan kurumuş yüzgeç ve kuyruğu, toz haline gelmesi için blenderden geçirin.
Fırın tepsisinin üzerine pişirme kâğıdını açıp üzerine baklava hamurunu açın. Sadeyağı yufkanın üzerine fırçayla sürün daha sonra dövülmüş anason ve tohum anasonu serpin. Üzerini diğer baklava hamuruyla kapatın. Kapattığınız hamurun üzerine yine sadeyağı sürün. Hazırlanmış olan yufkanın üzerine pişirme kâğıdı serin ve kabarmaması için başka bir fırın tepsisi üzerine yerleştirip baklava yufkasını sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sunuma geçebilirsiniz
Çorbayı kâseye alın. Hazırlanmış olan yüzgeç ve kuyruk tozunu çorbanın üzerine serpin. Önceden ayırılan kırlangıç balığı kafa kısmının etlerini ve filetolarını parçalayıp çorbaya ekleyin Anasonlu baklava çıtırını kırıp üzerine koyun ve servis edin.




© lezzetler.com tarif no:162645 | adı:Yüzgeç Külü Kırlangıç Yanağı Çorbası | gönderen:Domates Perisi | indirme tarihi:22.05.2024 - 11:02