Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KAPAMA KAPAKLI PİLAV


Tuğrul Şavkay

450 gr. baldo pirinci (2 su bardağı)
1 lt. et suyu ya da domates suyu (4 su bardağı)
Tuz
1 lt su (ılık), (4 su bardağı)
15 gr. un (2 çorba kaşığı)
2 adet yumurta
150 gr. tereyağı

Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile üç su yıkayıp bulanık, nişastalı suyunu dökün. Yıkama suyu berraklaşınca pirinci bir süzgece çıkarıp süzdürün.
Bir tencerede et suyunu ya da domates suyunu kaynatın. Su kaynayınca süzülmüş pirinci içine salıp, tuzunu katın. Bir karıştırıp, ateşi kısın. Kapağını kapamadan, pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte 15 dakika daha pişirip, pilavı ateşten alın.
Ilık su, tuz, un ve yumurtayı karıştırarak yoğurt kıvamında bir bulamaç hazırlayın. Temiz bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca hazırladığınız bulamacı tencereye boşaltıp kızartın.
Tenceredeki hamur kızarınca, pilavı bir tahta kaşıkla, pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırın. Tencerede kızarmakta olan hamurun üzerine kaşık kaşık boşaltın ve yüzeyini düzleyin. Ateşi kısıp, 10 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, üzerine kenarlı bir tepsi kapatın. Tencereyi tepsiye ters çevirerek pilavı tepsiye alın. Böylece hamuar kapak gibi üzerine gelmiş olan pilavı sıcak olarak servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:160825 | adı:Kapama Kapaklı Pilav | gönderen:Domates Perisi | indirme tarihi:01.05.2024 - 18:07