Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


İSPANYOL MUTFAĞINA ÖZEL ARAÇ GEREÇLER


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

İspanya Mutfağı'nı yiyecekler ve içecekler açısından sınıflandırmak ve ağırlıklı olarak kullanılan malzemeleri ortaya koymak zordur. Çünkü İspanya'nın farklı bölgelerinde iklim koşulları ve denize yakınlıkla değişen farklı mutfak kültürleri gelişmiştir.
Madrid bölgesi dışında kalan bölgelerde yazları oldukça kavurucu, kışları ise oldukça soğuk olmaktadır. Bu durum da ağaçta yetişebilen birkaç tür yiyecek dışında avcıların avlamış oldukları bıldırcın, hindi, sülün ve geyik rostolarını popüler kılmaktadır. Özellikle yeni yavrulamış domuz ile yeni doğmuş kuzulardan yapılan rostoları halk arasında oldukça popüler kabul edilmektedir. Örneğin; batıda Portekiz sınırındaki seyrek nüfuslu Estremadura Chorizo ile ünlüdür. Tereyağında pişirilmiş yabani kuşkonmaz da bu bölgenin spesiyalleri arasındadır.

İspanya Mutfağı'nda sıklıkla kullanılan mutfak aletlerinden bazıları şunlardır:
Double Boiler (İkili Isıtıcı): Üst tavaya yerleştirilmiş herhangi bir yiyeceği alttaki tavadaki kaynar su ile pişirimeye veya ısıtmaya yarayan ve birbirine oturan iki ta­vadan oluşan tencere.
Food Mill (Yiyecek Değirmeni): Baskı uygulandığında içindeki yiyeceğin geçeceği delik olan metal kap.
Paella Pan (Paella Kabı): İspanya'nın ulusal yemeği olan Paella'yı yapmak ve servis etmek için kullanılan sığ ve iki kulplu tava.
Spatula: Pişirilen yiyeceği kaldırmak, atmak, pişirilirken çevirmek veya toplamak amacıyla kullanılan genellikle metal ve ince mutfak aleti.
Whisk (Çırıpıcı): Elle çırpmak için kullanılan küçük tel gereç.


© lezzetler.com tarif no:159483 | adı:İspanyol Mutfağına Özel Araç Gereçler | gönderen:gül | indirme tarihi:02.05.2024 - 05:00