Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FRANSIZ MUTFAĞINA ÖZGÜ İÇECEKLER VE ÖZELLİKLERİ


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Kahve Fransa’da en popüler içeceklerden biridir. Geleneksel Fransız kahvesi koyu ve kav­rulmuştur. İtalyanlar’ın espresso olarak adlandırdıkları kahve ile benzerlik gösterir. Kahve sade ve koyu ya da sıcak sütlü olarak servis edilebilir. Sütlü kahve büyük bir fincanda sabah kahvaltılarında servis edilebilir. Büyük fincanlarda içilen sütlü kahve özellikle sa­bah kahvaltısında besleyici bir içecek olarak tüketilir. Sade kahve ise küçük bardaklarda öğünlerin sonunda servis edilir.
Fransa’ da çay tüketimi de çok popüler olarak yaygınlaşmaktadır. Çay Fransa’ da sağlık yönünden faydaları benimsenerek tüketilen bir içecektir. Bitkisel çaylar genellikle yemek­lerden sonra şifa amaçlı ve sağlığı korumak amaçlı yemeklerden sonra sıklıkla servis edi­lir. Fransa’ da içecek olarak sütün tüketimi Avrupa içerisinde kişi başı en düşük seviyede yer almaktadır. Bebeklik ve çocukluktan sonra süt nadiren içecek olarak tek başına tüke­tilir. Süt genellikle yemeklerin pişirilmesinde, tatlıların hazırlanmasında, sıcak çikolata yapımında ve kahvaltılık tahıllarda kullanılır.
Fransızlar’ın şişelenmiş suları dünya çapında popüler olan bazı markalar ile prestijli ve karlı bir pazar yaratmıştır. Kişi başı şişelenmiş su tüketimi yıllar geçtikçe Fransa’ da rağbet görerek yüksek sayılara ulaşmıştır. Bununla birlikte şişelenmiş su tüketimi artarken, mus­luk suyu, Fransa’nın başlıca içme suyu kaynağı olmaya devam etmektedir.
Alkolsüz içecekler Fransa genelinde popülerlik kazanmaktadır. Fransa’ da soda tüketiminde artan bir eğilim görülmektedir. Soda dışındaki alkolsüz içecekler ise tatlı meyve, baharat aromaları, badem ya da nane aromalı şurupların çeşitli sulara lezzet vermesi ama­cı ile eklenerek üretilip tüketilmektedir.


© lezzetler.com tarif no:159384 | adı:Fransız Mutfağına Özgü İçecekler ve Özellikleri | gönderen:gül | indirme tarihi:26.04.2024 - 18:50