Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YAŞ PASTA


https://www.aksam.com.tr

Keki için:
1 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
3 yemek kaşığı sıcak su
3 yemek kaşığı kakao
2 adet muz
Yarım çay bardağı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Ganaj için:
200 ml sıvı krema
80 gram bitter çikolata

Yaş pasta için önce ganajı hazırlamaya başlayın. Sıvı kremayı ısıtın, ocaktan alın ve içine çikolatayı ekleyin. Karıştırdıktan sonra dolaba koyun. Kek hazır olana kadar katılaşması gerekiyor.
Yaş pasta kekik için unu eleyin hazırlayın. Yaş pastanın püf noktasıdır. Önce oda sıcaklığında yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Üzerine 3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin. Kakao, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yaş pastanın kekini hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 d pişirin. Isı süresi fırına göre değişebilir.
Krema için tüm malzemeleri karıştırın. Üzerine çikolata ekleyin ve karıştırın. Sıkma torbasına alarak dolaba kaldırın.
Pişen keki uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Keki de ufak boyutlarda dilimleyin. İki kat olacağını düşünün. Kekin ortasına kremadan sürün ve arasına muzları ekleyin. Dilimlediğiniz diğer keki de üzerine kapatın.
Porsiyonlar halinde hazırladığınız pastaların üzerine kalan kremadan sıkın istediğiniz meyvelerle süsleyin. Meyvelerin üzerine hazırladığınız ganajdan birer kaşık dökün. Pasta süslemesi tamamen sizin zevkinize kalmış. Yaş pasta tarifi hazır.




© lezzetler.com tarif no:158016 | adı:Yaş Pasta | gönderen:Doctor | indirme tarihi:03.05.2024 - 09:34