Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


LİMONLU CHESEECAKE


600 gr labne
200 ml krema (1 kutu)
150 gr pudra şekeri
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet limon kabuğunun rendesi
1 adet limonun suyu
Taban için:
1,5 paket bisküvi
60 gr tereyagı
Sosu için:
2-3 adet limonun suyu (ekşi tercihinize bağlı)
1 adet limon kabuğu rendesi
4-5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişasta
limon kabuğu rendesi

Tereyağını eritin. Bisküviyi rondoda toz haline gelene kadar oğutün. Tereyağı ile karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, tüm kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve bisküvili karışımı orantılı bir şekilde yayın. Buzlukta 15-20 dk kadar bekletin.
Peyniri mixerinizde homojen bir kıvam alana kadar yavaş devirde çırpın ve krema ilave edin.
Daha sonra pudra şekerini limon ve limon kabugunu ekleyin. Her hamleyi yaparken çırpma işlemine devam edin. Tek tek yumurtaları ilave edin. Son olarak elenmiş unu ilave edin.
Bisküvili tabanın üzerine karışımı dökün ve bir kürdan ile zigzaglar çizerek hava kabarcıklarından kurtulun. Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Bu çatlamayı önleyecektir.
Fırının orta rafında 160 derece sıcak fırında (fansız alt ust ayarda) cheesecake i 50dk-1saat pişirin.Hazır olduğunu kontrol edin (kenarları sabit, ortası çok az jole gibi hafif oynamalı). 45. Dk dan itibaren 5 dk arayla kontrol edin. Fazla pişirmemek çok önemli.
Fırının ısısını kapatın, aralık bırakarak fırında 20-30 dk sogutun. Çıkarın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. 1 gece (veya 10-12 saat) sonra servise hazır olacaktır.
Limon sosu için, tüm malzemeleri tencereye alıp kaynama noktasına getirin ve 5 dk kadar orta ateşte pişirin. Suda açılmış nişasta yi kaşık kaşık ekleyin istediğiniz kıvam olana kadar karıştırın. Daha akışkan olmasını isterseniz tum nişastalı karışımı eklemeyin. 10-20 dk soğutup 1 gece dinlenmiş cheesecakee yayın.




© lezzetler.com tarif no:156142 | adı:Limonlu Cheseecake | gönderen:Cumartesi | indirme tarihi:13.05.2024 - 08:45