Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HİNDİSTANCEVİZLİ VEGAN MOUSSE


https://acunn.com

Hindistancevizi
Hindistancevizi Sütü
Beyaz Çikolata
Şeker
Creme Patisserie için:
Şeker
Un
Nişasta
Soya Sütü

Creme Patisserie yapmak için tencereye alınan süt kaynatılır. Ardından un, şeker ve nişasta kaynayan süte eklenir. Tüm malzemeler karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra bir tutam toz vanilya ve parlaklığı sağlamak için zeytinyağı eklenir.
Creme patisserie hazırlandıktan sonra bitkisel margarin ve beyaz çikolata eklenerek karıştırılır. Sıcak malzeme içinde eriyen çikolata harca iyice yedirilir. Yapılan harç spatula yardımı ile temiz tezgaha dökülür ve açılarak soğumaya bırakılır. Sürekli hareket halinde karıştırılıp katlanan Creme Patisserie soğuduktan sonra büyük bir kaba alınır.
Soğuyan harca yine soya sütünden yapılan krem şanti ilave edilir. Hayvansal sütlere göre daha akıcı olan soya sütü krem şantisi daha yumuşak bir yapıya sahiptir.Yapılan karışıma hindistan cevizi ve ardından toz şeker ilave edilip karıştırılır. Elde edilen harca en son hindistancevizi sütü eklenerek pürüzsüz kıvama ulaşılır.
Bu vegan tatlıyı kırmızı meyveler ile süsleyebilirsiniz. Eğer elinizde çilek ya da vişne varsa bu meyveleri tencerede kaynatıp blenderdan geçirerek sos olarak kullanabileceğiniz akışkan püreyi elde edebilirsiniz.
Karışımı evinizde bulunan silikon kek kalıplarına ya da cup olarak kullanıp bardaklara dökebilir, sunumunuzu bu şekilde yapabilirsiniz.
Kalıplara aldığınız tatlınızı derin dondurucuda 40-45 dakika beklettikten sonra, bardak ya da kaselerde servis edeceğiniz tatlınızı ise dilediğiniz soğukluğa ulaştıktan sonra sunumunu yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:152773 | adı:Hindistancevizli Vegan Mousse | gönderen:azra güven | indirme tarihi:25.04.2024 - 15:21