Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


QUİCHE LORRAİNE


https://acunn.com

Hamur için:
150 gr soğuk tereyağı
250 gr un
Tuz ve karabiber
2 yumurta
1 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için:
250 gr mantar
1 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
2 yumurta
1 kutu krema ( 200 ml )
150 gr dana jambon
2-3 yemek kaşığı iyi cins peynir rende
Tuz, karabiber
Muskat cevizi

Bir kaba unu alın, tuz ve karabiber ekleyip ortasını açın, soğuk tereyağları ilave edin ve parmak uçlarınızla una yedirin. Bu işlemi tezgah üstü mikserin pedal parataı ile de yapabilirsiniz. Islak kum kıvamında olacak. Hamuru toplamak için hafif çırpılmış yumurtaları ilave edin. Hamur halen toplanmamış ise 1 yemek kaşığı soğuk su ilave edin.
Hamuru kalıba yerleştirin, üzerine çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kâğıt yerleştirin, yağlı kâğıdın üzerine hamurun kabarmasını engellemek için ağırlık yapsın diye bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk kadar ön pişirme yapın.
Bu esnada mantarları sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberle yüksek ateşte soteleyin ve bir kenara alın. Bir kapta yumurtaları, kremayı, tuz, karabiberi ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş biraz muskat cevizini karıştırın. Sotelediğiniz mantarları ve doğradığınız jambonları ilave edin. Fırından çıkardığınız hamurun üzerine dökün. Peyniri üzerine ilave edin ve fırına geri koyup yaklaşık 30-35 dk kadar pişirin. Üzeri renk alınca fırından çıkarın.




© lezzetler.com tarif no:152681 | adı:Quiche Lorraine | gönderen:ragıp bey | indirme tarihi:01.05.2024 - 22:41