Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ISPANAKLI BURMA BÖREK (BAKLAVA YUFKASI)


500 gr. hazır baklava yufkası
8 çorba kaşığı tereyağı
Ispanaklı iç için:
1 kg. ıspanak
3 büyük soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Kökleri ayıklanmış ıspanaklar yıkandıktan sonra üstünü kaplayacak kadar su ilavesiyle birkaç taşım kaynatılır ve süzülür. Avuç içinde iyice sıkarak fazla sulan çıkartılır ve bıçakla kıydır. Yayvan bir tencerede 6 kaşık yağ, 1 tatlı kaşığı tuz ve küçük kesilmiş soğanlar 5 dakika kavrulur. Ve sonra soğanlara 2 kahve kaşığı karabiber ve kıyılmış ıspanaklar ilave edilir. Soğanla birlikte 15 dakika daha kavrulur. Bir sahanda yağ eritilir. Sonra hazır baklava yufkalanndan bir tanesi tezgaha yayılır ve üzerine fırça ile eritilen yağdan sürülür. Yağlanmış yufkanın baş taraflanna uzunlamasına doğru ıspanaklı içten bir parmak kalınlığında döşenir. Sonra yufkanın ucu ıspanaklı için üzerine kapatılarak enine doğru yuvarlamak suretiyle yufka ile sanlır. Sanlan kısa fakat kalın bir oklava şekline sokulan bu hamur kendi etrafında birbirine dolanarak yuvarlak bir şekle sokulur. Bu şekilde hazırlanan burma börek 25-27 cm çapında yağlanmış tepsinin tam ortasma yerleştirilir. Daha sonra ikinci hamur aynı şekilde hazırlanır. Ancak bu kez ortadaki böreğin etrafına sanlır ve böylelikle bu işleme devam edilerek tepsi tamamen döşenir.
Hamurların sarılma ve tepsiye yerleştirilmeleri sona erince üzerleri yine fırça ile yağlanır ve orta ısıdaki bir fırına sürülür. Böreğin altı ve üstü kızarıp iyice pişene kadar fırında bırakılır ve üç parmak eninde yuvarlaklara kesilerek servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:152076 | adı:Ispanaklı Burma Börek (Baklava Yufkası) | gönderen:Pastacıı | indirme tarihi:06.05.2024 - 22:26