Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BAHAR PASTASI


1,5 paket Pakmaya Pandispanya Un
5 orta boy yumurta
8-9 yemek kaşığı (110 ml) su
Ara Katmanlar ve Üzeri İçin:
3 paket Pakmaya Sade Krem Şanti
3 su bardağı (600 ml) soğuk süt
200 g çilek
200 g ahududu
50 g file badem
Süsleme İçin:
4-5 adet çilek
4-5 adet ahududu
4-5 adet taze nane yaprakları
Pakmaya Beyaz Çikolata Kaplı Bakır Renkli Boncuk

Ara katmanlar ve üstü için Pakmaya Vanilyalı Pasta Kreması’nı, margarini ve buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü krem haline gelene dek önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle çırpın.
Diğer hazırlıkları yapana dek kremayı buzdolabında bekletin.
Pandispanya için fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Çırpma kabında yumurtaları, suyu ve Pakmaya Pandispanya Unu’nu ekleyip mikser yardımı ile önce yavaş sonra hızlı devirde 5-6 dakika çırpın.
Pandispanya hamurunun 1/3’ini yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Kalan 2/3’sini aynı boyutta başka bir yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Az hamur döktüğünüz pandispanya hamurunu 25 dakika pişirip fırından alın. Diğer hamuru da 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın.
Her iki pandispanya hamurunu oda ısısında soğumaya bırakın.
Pandispanyaları kalıptan çıkarın ve fazla harç koymuş olduğunuz pandispanyayı uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile tam ortasından enine ikiye kesin.
Tabana hazırlamış olduğunuz kremanın 1/3’ini isterseniz sıkma torbası, isterseniz spatula yardımı ile yayın. Üzerine dilimlenmiş küp doğranmış çilek, ikiye kesilmiş ahududu ve file badem serpin.
Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatın ve aynı işlemleri yapın. Son pandispanyayı kapattıktan sonra kenarları transparan kalacak şekilde pastayı tamamen krema ile kaplayın.
Bütün çilek, ahududu ve nane yapraklarını dekoratif bir şekilde üzerine yerleştirin ve Beyaz Çikolata Kaplı Sedef Renkli Boncuk serpip dinlenmesi için 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dilimleyip servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:147133 | adı:Bahar Pastası | gönderen:Nur Bay | indirme tarihi:18.05.2024 - 00:08