Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KESTANELİ VE BEYAZ ÇİKOLATALI SUFLE


125 mililitre süt
10 gram un
2 yumurta sarısı
20 gram toz şeker
2 yumurta akı
50 gram beyaz çikolata
50 gram kestane püresi
25 gram tereyağı
25 gram toz şeker

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Yumurta sarılarını bir cam kasede 20 gram şekerle çırpın. Unu ilave edip karıştırın. Sıcak sütü yumurtalı karışıma yavaşça ekleyerek hızlı hareketlerle karıştırın. Kaseyi içinde bir miktar kaynayan su bulunan tencerenin üzerine yerleştirin. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaseyi tencerenin üzerinden alın. Beyaz çikolata ve tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırarak eritin. Kestane püresini ekleyip iyice karıştırın.
Yumurta akını 25 gram şekerle köpük gibi olana kadar mikserle çırpın. Kestaneli karışıma ekleyip yavaş hareketlerle aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Sufle kaplarının içlerini yağlayın. Üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kestaneli karışımınızla yumurta beyazlarını bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırarak birbirine yedirin.
Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve içlerine şeker serpin. Fazla şekeri silkeledikten sonra sufle harcınızı kaplara bölüştürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak servis edin.




© lezzetler.com tarif no:143752 | adı:Kestaneli ve Beyaz Çikolatalı Sufle | gönderen:yaman | indirme tarihi:06.05.2024 - 18:09