Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PASTIRMALI VE BİBERLİ DİLİM POĞAÇA


Hamur Malzemeleri:
1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
500 gr buğday unu
1,5 çay kaşığı tuz
150 ml sıvı yağ
150 ml ılık süt (1,5 çay bardağı)
100 ml ılık su (1 çay bardağı)
İç malzemesi:
10 dilim pastırma
1 adet sarı dolmalık biber
100 g lor peyniri
100 g az yağlı beyaz peynir
100 g ceviz içi
1 çay kaşığı tereyağı (ceviz içini kavurmak için)
5-6 dilim kurutulmuş domates
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı

Bir karıştırma kabına unu eleyin. Üzerine Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı paketinin tamamını ve tuzu döküp harmanlayın.
Daha sonra sıvı yağı ve ılık sütü ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Azar azar ölçülü ılık suyu ilave edin. Hamuru yoğurdukça suyunu çekecektir. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda, hamurun hacmi yaklaşık 1,5-2 katına çıkana dek, 30-45 dakika bekletin.
İç malzemesi için pastırmaları zar şeklinde doğrayın. Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra zar şeklinde doğrayın. Peynirleri, ince kıyılmış kurutulmuş domatesi ve 1 çay kaşığı tereyağında kavrulmuş iri çekilmiş ceviz içleri ile birlikte karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra 1-2 yemek kaşığı un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edin. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayın. Rulo şeklinde sarıp uçlarını sivrileştirin, yani ekmek şeklini verin.
Poğaça hamurunu yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Hamurun üzerini tekrar örtün ve yarım saat daha ikinci kez mayalanmaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz poğaça hamurunun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:143343 | adı:Pastırmalı ve Biberli Dilim Poğaça | gönderen:azizim | indirme tarihi:27.04.2024 - 11:52