Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ISPANAKLI LORLU KAFES POĞAÇA


Hamur Malzemeleri:
1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
500 gr buğday unu
2 çay kaşığı tuz
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
150 ml ılık süt (1,5 çay bardağı)
150 ml ılık su (1,5 çay bardağı)
İç malzemesi:
200 gr lor peyniri
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr süzme peynir
1 demet ıspanak
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı susam

Unu bir karıştırma kabına eleyin. Üzerine Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı paketinin tamamını ve tuzu döküp harmanlayın.
Daha sonra oda ısısında yumuşamış tereyağını ve ılık sütü ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Azar azar ölçülü ılık suyu ilave edin. Hamuru yoğurdukça suyunu çekecektir. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda, hamurun hacmi yaklaşık 1,5-2 katına çıkana dek, 30-45 dakika bekletin.
İç malzemesi için sıvı yağı tavada ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanı ilave edin. Soğanları yumuşayana kadar pişirin. İyice yıkanıp süzülmüş ve doğranmış ıspanakları ve karabiberi ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın. Peynirleri de ilave edip karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra her biri 70-80 gramlık olacak şekilde bezeler elde edin. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile dikdörtgen bir hamur açın. Açtığınız hamurun yarısına iç karışımdan yerleştirin. İkiye katlayın. Bir bıçak yardımı ile fotoğraftaki gibi üzerinde kesikler oluşturun.
Tüm hamurları aynı şekilde tamamlayınca hamurların üzerlerini tekrar örtün ve yarım saat daha ikinci kez mayalanmaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz poğaça hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin.




© lezzetler.com tarif no:143271 | adı:Ispanaklı Lorlu Kafes Poğaça | gönderen:Bayramoğlu | indirme tarihi:01.06.2024 - 17:12