Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YULAFLI KAHVALTI POĞAÇASI


Hamur Malzemeleri:
1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
500 gr yulaf kepeği
2 çay kaşığı tuz
150 ml zeytinyağı (1,5 çay bardağı)
150 ml ılık süt (1,5 çay bardağı)
150-200 ml ılık su (1,5-2 çay bardağı)
İç Malzemesi:
100 gr lor peyniri
100 gr az yağlı beyaz peynir
100 gr süzme peynir
10-15 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
Üzeri İçin:
1 yumurtanın sarısı
50 gr yulaf kepeği

Yulaf kepeğini un haline getirmek için mutfak robotuna aktarın. İyice un haline gelene dek çekin. Karıştırma kabına aktarın. Üzerine Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı paketinin tamamını ve tuzu döküp harmanlayın.
Daha sonra zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Azar azar ölçülü ılık suyu ilave edin. Hamuru yoğurdukça suyunu çekecektir. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda 30-45 dakika mayalanması için bekletin.
İç malzemesi için zeytinleri istediğiniz gibi doğrayın. Kalan malzemeleri de ilave edip harmanlayın. İç malzemeniz hazırdır.
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra her biri 70-80 gramlık olacak şekilde bezeler elde edin. Bir hamuru 1 tatlı kaşığı kadar yulaf unu serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile yuvarlak bir hamur açın. Açtığınız hamurun yarısına iç karışımdan yerleştirin. İkiye katlayıp poğaça şeklinde tamamlayın. Kenarlarının iyice yapışması için parmaklarınızla bastırın. Tüm hamurları aynı şekilde tamamlayınca hamurların üzerlerini tekrar örtün ve yarım saat daha ikinci kez mayalanmaya bırakın.
Dinlendirdiğiniz poğaça hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yulaf kepeği serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin.




© lezzetler.com tarif no:143256 | adı:Yulaflı Kahvaltı Poğaçası | gönderen:Bayramoğlu | indirme tarihi:06.05.2024 - 01:17