Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SOSİS KENARLI PİZZA


http://www.hurriyet.com.tr

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 paket maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Sosis (kenarı için)
Üzeri için sucuk, salam, sosis, biber, zeytin, rendelenmiş kaşar
Pizza sosu için:
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı su

Karıştırma kabına, ılık sütü, ılık suyu, zeytinyağını, yumurtanın beyazını, mayayı ve şekeri koyun. Elinizle iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine tuz ve azar azar un ilave edip, elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız mayalı hamur kıvamını aldıktan sonra, hamuru derin bir kaba alın. Kabın üzerini kapatın. Streç ile sarabilirsiniz. Mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Hamur mayalanınca kabaracak önceki büyüklüğünün 2-3 katını alacaktır. Kabarmadıysa süreyi uzatabilirsiniz.
Hamurunuz mayalanınca birazını alıp ince açın küçük doğradığınız sosislerin etrafına ucu görünecek şekilde sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Bu şekilde bütün tepsinin etrafını kaplayınca ortada kalan kısım kadar yuvarlak bir hamur keserek bu hamuru da ortaya yerleştirin. Daha sonra yuvarlak hamurun kenarlarını sosis sardığınız hamurun kenarları ile birleştirin. Üzerine yumurta sürün.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Hamurunuz kızarmaya başlayınca fırından çıkarın ve ortasına pizza sosunuzu sürün. Üzerine rendelenmiş peyniri ve istediğiniz malzemeleri koyarak tekrar fırına koyun. Pişince fırından alın.




© lezzetler.com tarif no:142830 | adı:Sosis Kenarlı Pizza | gönderen:sonay durgun | indirme tarihi:07.05.2024 - 03:36