Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PİDE İÇİNDE KAVURMALI SEBZELİ PİLAV


http://www.hurriyet.com.tr

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
2 su bardağı beyaz un
2 su bardağı kepekli un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım su bardağı haşlanmış havuç
500 gram kuşbaşı et
Yağ
Tuz

Süt, yoğurt ve suyu karıştırın. Un, maya, tuz ve şekeri harmanlayıp sütlü karışıma azar azar ilave ederek hafif nemli ama ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar 15 dakika yoğurun. Yoğurma kabınızı 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın, hamuru koyup üzerini nemli bezle örtün. Hamurunuz iki katı kabarıncaya kadar mayalandırın.
Pilav için eti kavurun daha sonra yağı ve pirinçleri ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra 2 bardak suyu, havucu ve bezelyeleri ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Kabaran hamurunuzu, hafif unlanmış tezgahın üzerine alarak bir silindir yapın. Bıçakla keserek 12 eşit bezeye ayırın her bezeyi ince bir şekilde açın. İçine pilav harcınızdan koyun. Açtığınız diğer bezeyi üzerine kapatın. Kenarlarını yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
İsteğe göre üzerine susam, çörek otu atabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ekmekleri koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




© lezzetler.com tarif no:142777 | adı:Pide İçinde Kavurmalı Sebzeli Pilav | gönderen:b&b | indirme tarihi:01.05.2024 - 17:03