Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BEZELİ PASTA


6 adet yumurta beyazı
3 yemek kaşığı kakao
300 gram pudra şekeri
50 gram kıyılmış bitter çikolata
1 kutu frambuaz
1 yemek kaşığı balsamik sirke
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kilogram mascarpone peyniri veya krema
Rende çikolata

Mascarpone peyniri ile 6 yemek kaşığı pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ayrı bir karıştırma kabına 6 adet yumurta akını koyun ve katılaşıncaya kadar çırpın. Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin ve şeker bitene kadar çırpma işlemine devam edin. Görünümü parlak ve katı olmalı, karıştırma kabını ters tuttuğunuzda dökülmemeli.
Bu karışıma kakaoyu, balsamik sirkeyi ve kıyılmış bitter çikolatayı ekleyin. Yumurta beyazlarının sönmesine izin vermeden nazikçe, açık kahve bir renk alana kadar karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine iki orta boy yemek tabağı koyun, kenarlarını kalemle çizin, ardından yağlı kağıdı ters çevirin. Elde ettiğiniz iki çembere karışımı kalemle çizdiğiniz sınırları aşmadan paylaştırın. 150 derecelik fırında bir saat kadar pişirin. (Piştiğini kabuk bağlamasından anlayacaksınız, üstü sert ama parmağınızı bastırdığınızda içi yumuşak olmalı.)
Bezeler pişince fırından çıkararak soğutun. Soğuyan bir bezeyi şık bir servis tabağına alın ve üzerine önceden hazırladığınız kremayı gelişigüzel yayın. Arasına frambuaz serpiştirin. İkinci bezeyi en üste koyun, kalan kremayı yayın ve yine frambuaz serpiştirin. En üste yine çikolata rendeleyin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.




© lezzetler.com tarif no:142653 | adı:Bezeli Pasta | gönderen:alfa&beta | indirme tarihi:18.05.2024 - 19:03