Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SUSAMLI FLORET PASTASI


https://www.unipro.com.tr

Susamlı ve fındıklı krokant:
Susam 50 gr
Pirinç fındık 25 gr (Biraz bıçak ile kıyılır.)
Toz şeker 150 gr
Tereyağı 75 gr
Un 65 gr
Sıvı krema 80 gr
Browni bademli pat:
Browni miks 1000 gr
Su 350 gr
Yumurta 250 gr
Alba (Eritilmiş) 250 gr
Toz badem 100 gr
Bitter ganaj krem:
Sıvı krema. 600 gr
Festino Bitter Kokolin 400 gr
Festino SütLü Kokolin 200 gr
Biskin 100 gr
Beyaz ganaj krem:
Sıvı krema 300 gr
Beyaz Kuvertür 350 gr
Biskin (Yumuşatılmış) 50 gr

Krokant için, eritilmiş yağ içine bütün malzemeler katılır, karıştırılır ve silpat üstüne ince bir tabaka halinde sürülür. 180 °C fırında hafif renk alana kadar pişirilir. Sıcakken istenilen ebatlarda kesilir, şekil verilir.
Browni bademli pat için, mikserde hepsi bir arada 2-3 dakika çalıştırılır, tabanında yağlı kağıt döşeli tepsiye yaklaşık 1 cm kalınlıkta doldurulur, 180 °C fırında pişirilir.
Bitter ganaj krem için, sıvı krema kaynatıLır, ateşten alınır, kıyılmış sütLü ve bitter kokolinLer ilave edilir 4-5 dakika sonra çırpma teli ile karıştırılır. Krema soğuyup oda sıcaklığına gelince Biskin İLe karıştırılır.
Beyaz ganaj krem için, bir kap içinde sıvı krema kaynatılır ateşten alınır, içine kıyılmış kokolinler katılır, çırpma teli İLe karıştırılır. Ganaj krem doğal ortamda soğuduktan sonra, içine yumuşatılmış Biskin yedirilir. Daha sonra, hazırlanan krema ucunda orta boy düz bir düy takılı sıkma torbası ile naylon veya yağlı kağıt üzerine uzunlamasına sıkılır, buzdolabında dondurulur, kullanılacağı zaman pastanın ölçülerine göre sıcak suya batırıLmış bıçak İLe kesiLir, hazır bekletilir.
Dilimlenmiş brovvni üstüne, ucunda küçük boy düz düy takılı sıkma torbası İLe bitter ganaj krem sıkılır ve biraz buzdolabında bekletilir.
Kremanın üstüne, önceden hazırlanmış sütlü kokolinden yapılmış ince bir plaka konulur, üstüne de susamlı krokant yapıştırıLır.
Önceden hazırlanmış vanilyalı beyaz ganaj krema diLimLeri daha sonra kremanın üstüne de bir adet krokant plaka yerleştirilir.




© lezzetler.com tarif no:140031 | adı:Susamlı Floret Pastası | gönderen:osman abi | indirme tarihi:22.05.2024 - 16:21