Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


VAKFIKEBİR EKMEĞİNDE PASTIRMALI SANDVİÇ


1 adet vakfıkebir ekmeği
2 adet kabak
2 adet patlıcan
3 adet kırmızı köz biber
3 adet kayın mantarı
1 adet kuru soğan
4 dilim mozerella peyniri
15 dilim pastırma
4 bağ fesleğen
1 avuç toz parmesan
1 avuç fındık
3 yemek kaşığı yağ

Kabak ve patlıcanı ince uzun dilimler halinde kesin ve izli bir tavada her 2 taraflarıda tava izi alana dek pişirin.
Diğer bir tavada soğanlari piyazlık dograyin ve yağda sotelemeye başlayın, biraz pembeleşince doğranmış kayın mantarını da ekleyin ve mantarlar sönene kadar pişirip ateşten alın.
Soğanları sotelediğiniz tavaya pastırmaları dizin ve yağını bırakana kadar pişirin.
Fesleğen, parmesan ve fındığı robota alın ve çektirmeye baslayın, biraz sana yağ ekleyerek sürülebilir bir kıvama getirin.
Vakfıkebir ekmeğinin tepesini kesin, altta kalan tabanı da yuvarlak şeklini bozmadan pandispanya keser gibi yatay ikiye kesin.
Alt tabana pesto sosunun yarısını sürün, üzerine sebzeleri birer kat olarak yerleştirin, sebzelerin üzerine soğanlı mantarları bir kat yapın, dilimlenmiş mozarellaları koyun, en üste pastırmaları dizin, kapak olarak kullanacağınız ekmeğin altına da kalan pestoyu sürün ve üzerini kapatıp , bir tepsi ile üzerine ağırlık koyup bekletin.
Sandviçinizi bir fırın kağıdına sarın ve pasta dilimleri keser gibi 6 ya da 8'e dilimleyin, gerekirse birer kürdan saplayarak dağılmamalarını sağlayın.




© lezzetler.com tarif no:139375 | adı:Vakfıkebir Ekmeğinde Pastırmalı Sandviç | gönderen:oflu | indirme tarihi:26.04.2024 - 16:39