Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


POĞAÇA HAMURUNDA PERDE PİLAVI


Hamur Malzemeleri:
½ paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
250 gr buğday unu
1 çay kaşığı tuz
50 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı)
50 ml ılık süt (yarım çay bardağı)
50-100 ml ılık su (yaklaşık 1 çay bardağı kadar)
2-3 dal dereotu (hamuru süslemek için)
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
1 küçük paket dolmalık fıstık
1 küçük paket kuş üzümü
1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar
Yarım demet dereotu, kıyılmış
Üzeri için:
10 adet çiğ badem içi (bütün olarak)

Unu karıştırma kabına aktarın. Üzerine Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı paketinin yarısını ve tuzu döküp harmanlayın.
Daha sonra sıvı yağı ve ılık sütü ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Azar azar ölçülü ılık suyu ilave edin. Hamuru yoğurdukça suyunu çekecektir. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda, hamurun hacmi yaklaşık 1,5-2 katına çıkana dek, 30-45 dakika bekletin.
Pirinci bol suyla yıkadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Kuş üzümlerini de ılık suda bekletin. Pirinci daha sonra süzün. Birkaç kez akan suyun altında yıkayın ve süzgece aktarın. Pilavı pişireceğiz tencerede yağları ısıtıp pirinci 5 dakika boyunca kavurun. Dolmalık fıstıkları, kuş üzümlerini ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sona sıcak suyunu, tuzunu ve baharatını ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilav pişince ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın.
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra yağlı kağıdın üzerinde, merdane yardımı ile kalıbınızın kenarlarından taşacak şekilde açın. Isıya dayanıklı çukur bir kabı yağlayın. Dibine bademleri yerleştirin. Hamuru özenle kalıbın içine, kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yerleştirin.
Pilav soğuyunca hamurun içine dökün. Kaşığın ters tarafıyla bastırarak pilavı sıkıştırın. Üzerini tamamen hamurla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin.




© lezzetler.com tarif no:138800 | adı:Poğaça Hamurunda Perde Pilavı | gönderen:istisna | indirme tarihi:18.05.2024 - 10:23