Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FINDIK KREMALI KIBRIS ÇÖREĞİ


250 gr buğday unu
Yarım çay kaşığı tuz
1 yumurtanın akı
Yarım paket Pakmaya Mayalı Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Harcı
50 gr Pakmaya Pudra Şekeri
25 ml sıvı yağ
30 ml ılık süt
60 ml ılık su
Malzemeler:
1 su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
1 su bardağı Pakmaya Sütlü Parça Çikolata
1 yemek kaşığı Pakmaya Kakao

Fındık kreması için fındıkları kısık ateşte, fındıkların kokusu burnunuza gelinceye kadar, yaklaşık 10 dakika kavurun. Sütü ekleyip 10 dakika pişirin. Mutfak robotunda ara sıra durdurarak 5 dakika kadar çekin. Karışımı çukur bir kaba alın. Pakmaya Kakao ve Pakmaya Sütlü Parça Çikolata ekleyin, benmari usulü çikolatalar eriyip pütürsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Fındık kremanız hazırdır.
Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Üzerine Pakmaya Mayalı Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Harcı’nın yarısını döküp kaşıkla iyice karıştırın.
Daha sonra Pakmaya Pudra Şeker’i, sütü, sıvı yağı, fındık kremayı, tuzu ve yumurta akını ilave edin. Ölçülü suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar 10 dakika kadar yoğurun.
Hamurun üzerini örtün, ılık bir yerde yarım saat mayalandırın.
Hamuru bekletme süreci bittiğinde önceden hazırladığınız 2 çorba kaşığı fındık kremayı ekleyerek yeniden hafifçe yoğurun.
Hamurdan 3 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi de üçe ayırın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde örgü şeklinde şekillendirin. Bütünleştirdiğiniz örgü hamurunu uzunlamasına üçe kesip yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.




© lezzetler.com tarif no:138570 | adı:Fındık Kremalı Kıbrıs Çöreği | gönderen:yaban | indirme tarihi:03.05.2024 - 02:36