Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KARAMEL PUDİNGLİ MİNİ TART


100 gr tereyağı (buzdolabında soğutulmuş)
2,5 su bardağı (250 g) un
2 yemek kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
3 yemek kaşığı su (soğuk)
1 yumurtanın sarısı
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
İç malzemesi:
1 paket Pakmaya Karamelli Puding
2 su bardağı (400 ml) süt
1 küçük kutu (200 ml) Pakmaya ŞefKrema
Üzeri için:
1 paket Pakmaya Bitter Pul Çikolata

Tart hamuru için buzdolabından yeni çıkarıp küp şeklinde kestiğiniz tereyağını ve unu mutfak robotunda kum haline gelene dek karıştırın. Pudra şekerini, soğuk suyu, yumurta sarısını ve vanilyayı ilave edin. Hızlıca yoğurup streç folyoya sarın. Buzdolabında yarım saat bekletin.
Buzdolabında beklettiğiniz tart hamurunu iki yağlı kağıt arasına yerleştirin. Merdane yardımı ile küçük tart kalıplarınızın içine yerleşecek büyüklükte (çapı 28-10 cm’lik) açın.Yağlanmış tart kalıplarınızın içine hamurları yayın. Bir çatal yardımı ile, tabana değmeyecek şekilde çizikler oluşturun ki fırında pişerken kabarıp parçalanmasın. Tart kalıplarını bu şekilde buzluğa aktarın. 15 dakika beklettikten sonra önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
İç malzemesi için pudingle sütle birlikte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Kaşıkla karıştırarak soğutun ve kremayı ilave edin. Tekrar karıştırıp fırından çıkardığınız tart hamurlarının içine dökün.
Üzeri için Pakmaya Bitter Pul Çikolatayı benmari usulü eritin. Oda ısısında ılınan pudingin üzerine dökün. Kürdan yardımı ile çikolatanın kenarlarından dışa doğru hareket ettirerek fotoğraftaki gördüğünüz gibi şekler elde edin.




© lezzetler.com tarif no:138471 | adı:Karamel Pudingli Mini Tart | gönderen:şemsettin | indirme tarihi:21.05.2024 - 05:02