Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


GÜLLÜ PUDİNGLİ VE SÜT KREMALI KEK


4 adet yumurta
1,5 su bardağı Pakmaya Pudra Şekeri
200 gr un
1,5 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Kekin sosu için:
200 ml Pakmaya ŞefKrema
3,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
Üzeri için:
2 paket Pakmaya Güllü Puding
4 su bardağı süt
200 ml Pakmaya ŞefKrema
1 yemek kaşığı gül veya çilek reçeli sosu

Yumurtalar ile Pakmaya Pudra Şekeri’ni mutfak robotunda veya mikserde 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek çırpın.
Elenmiş unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ve Pakmaya Şekerli Vanilin’i çukur bir kapta harmanlayın.
Köpük haline getirdiğiniz yumurtalı şekere unlu karışımı ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak yavaş yavaş karışımı birbirine yedirin.
Kek harcını ısıya dayanıklı, yağlanmış yuvarlak kelepçeli bir kabın içine dökün. 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.
Kekin sosu için tüm malzemeyi orta boy bir tencereye aktarın. İyice çırptıktan sonra orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynama derecesine yakın ocaktan alın. Sosu ılınmaya bırakın.
Sos ılınınca kekin üzerine kepçe yardımı ile yavaş yavaş yedirerek dökün. Oda ısısında yarım saat beklettikten sonra buzdolabına aktarın.
Üzeri için Pakmaya Güllü Puding ile sütü tencereye aktarın. Yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, ılınınca Pakmaya ŞefKrema ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz kekin üzerine dökün. Buzdolabında, en az 4 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın. İsteğe göre servise sunmadan birkaç dakika önce gül reçelinin veya çilek reçelinin sosundan dökebilirsiniz.




© lezzetler.com tarif no:138246 | adı:Güllü Pudingli ve Süt Kremalı Kek | gönderen:halidem | indirme tarihi:27.04.2024 - 19:47