Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ALABALIK BOSTAN


Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1200 gramlık bir alabalık,
1 limon,
2 defne yaprağı,
1/2 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 sap kereviz yaprağı,
1 havuç,
2 kök yeşil salata,
100 gram kornişon,
1 kırmızı dolmalık biber,
1 yeşil dolmalık biber,
2 yumurta,
1 tutam karabiber,
2/5 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Alabalığın dışı, içi iyice temizlenir; yıkanır uzun bir kaba oturtulur. Üstü örtülecek kadar su konur. Havuç, kereviz yaprağı. 2 dal maydanoz, soğan, defne yaprakları, 1/2 limon suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber katılır ve 15-20 dakika hafif bir ateşte pişirilir.
Öbür yatıda yumurtalar katı olarak pişirilir. Kabukları ayıklanınca sarıları iyice ezilir. Kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve biber katılarak iyice karıştırılır.
iyice ayıklanıp yıkanan yeşil salatalar ince ince kesilir. Kornişon diye anılan küçücük hıyar turşuları ve yumurtaların beyazları küçük parçalara bölünür ve yeşilliğe katılır. Tohumları çıkarılmış kırmızı ve yeşil dolmalık biberler de küçük veya ince uzun parçalara doğranır ve bunlar da karışıma katılır.
Balığın eti bozulmadan gövdesindeki deri çıkarılır. Yalnız baş ve kuyruktaki deri bırakılır. Sonra servis tabağına yerleştirilir. Üzerine maydanozlu salça dökülür. Tabağın kenarı da yeşilliklerin karışımıyle süslenir ve ayrı bir kapta hazırlanacak bir limon salçasiyle servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:13750 | adı:ALABALIK BOSTAN | gönderen:zafira | indirme tarihi:08.05.2024 - 16:28