Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BUZDOLABINDA ZENCEFİLLİ ÇAY


1 adet orta boy kavanoz
Kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
1 limon (dilimlenmiş)
Yeteri kadar bal

Zencefilin kabuklarını soyun, incecik dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan 1-2 yemek kaşığı koyun, üzerine sıcak su ekleyerek, karıştırıp için. Sıcak olarak içtiğiniz gibi, aynı miktardaki karışıma, soğuk su, ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz. Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.

Not: Sonbahar ile birlikte gribal hastalıklarda başlar. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken, ardından gelen öksürüğü kesmek, en uzun süreçtir. Hazırlayacağınız şurubu, soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi, günde bir fincan içebilirseniz, koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili. Sonbaharda çocuklarınıza rahatlıkla verebileceğiniz doğal bir takviyedir.




© lezzetler.com tarif no:136512 | adı:Buzdolabında Zencefilli Çay | gönderen:çelik çomak | indirme tarihi:08.05.2024 - 11:13