Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KORNİŞON TURŞULU SEBZELİ KREP


100 gr. yağ
1 adet soğan
1 adet rendelenmis havuç
1 adet rendelenmis kereviz
1 adet rendelenmis kabak
1 adet rendelenmis patates
1/2 bag dereotu
180 gr. kaşar
190 gr. un
1 çay kaşığı tuz
500 gr. süt
4 adet yumurta
100 gr. sıvı yağyağ
500 gr kornişon turşusu

500 gr sütü bir kaba koyup unu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu koyup bir çırpma teliyle malzemeleri tam teşekkül çırpıp, başka bir kaba tel süzgeçle süzdürün.
Çapı ortalama 22 cm olan tavanıza bir kıl fırçayla çok az bir sıvı yağ gezdirip yanan ocağa koyun. Tavanız kızana dek bekletip ilk krepinizi yapmak için kepçeyle krep hamurundan tavaya ince bir tabaka olacak kadar koyup, altı ve üstünü nar gibi pişirin.
Bu işlemi krep hamuru bitene kadar uyguladıktan sonra 12 veya 14 adet krep elde edersiniz. Krepleri bir yerde bekletin. Acılı sevenler istediği biberden istediği kadar koyabilirler.
Krep içi için, bir tencereye 100 gr yağ koyup orta hararetli ocakta kızdırın, kuşbaşı soğanı pembe bir renk alana dek kavurup rendelenmiş havucu 2 dakika kavurun. Kerevizi, kabağı ve patatesi ilave edip 3 dakika hepsini kavurduktan sonra 6 dakika kadar kapağını kapatıp ocağın altını kısıp pişirmeye bırakın.
6 dakika sonra kapağını açıp dereotunu, kornişon turşuyu tuzu, arzu edildiğinde istenilen bir biber koyarak karıştırıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca kreplerinizin içine harcı koyup rulo şeklinde sarın ve bir tepsiye dizin.
Rende kaşarı kreplerin üzerine yerleştirip orta kızgınlıkta bir fırına sürüp kaşar nar gibi kızarana dek fırında bırakıp son kontrolü yapın. Nar gibi kızardıysa fırından çıkarıp sıcak servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:135976 | adı:Kornişon Turşulu Sebzeli Krep | gönderen:cimri | indirme tarihi:07.05.2024 - 04:51