Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


NOEL KURABİYESİ


https://turkinfo.hu

Mézeskalács

1450 gr pastalık un
140 gr. Pudra şeker
1,5 çay bardağı bal
1 çay bardağı süt
50 gram tereyağı
2 yumurta
Yarım çorba kaşığı karbonat
Arzu edilirse baharat da kullanılabilir:
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı çekilmiş karanfil
Üzerini süslemek için:
1 yumurtanın beyazı
200 gram pudra şekeri
2 silme kaşık nişasta
1 çay kaşığı limon suyu/sirke
Tuz

Bal, baharatlar, yağ, ve süt beraberce yağ eriyinceye kadar ısıtılır. Un da elenir ve de karbonatla, şekerle, 2 yumurtayla ve de ısıtılan ballı karışımla yavaşça karıştırılır. (belki burada verilen un miktarından da fazla un gerekebilir, bu unun niteliğine de bağlıdır). Hamur yumuşak bir hale gelinceye kadar yoğrulur. Ve sonra iki parçaya ayrılır. Folyoyla sarılarak, buzdolabına konulur, 1-2 gün bekletilir.
Sonra un serptiğimiz bir tezgâh üzerinde hamur 4-5 mm kalınlığında açılır ve küçük kurabiye kalıplarlarıyla parçalara ayrılır. Kurabiyelerin üzerine yumurta ve birlikte çırptığımız diğer malzemelerden oluşan sıvı sürülür ve 180 derecede ısıtılmış fırına konulur. Kurabiye tepsisine fırın kâğıdı koymak yararlıdır. Kurabiyelerin pişmesi için 8-10 dakika yeterlidir. Kurabiyeleri süslemek için şu geleneksel yöntem de kullanılabilir.
Malzemeler ve yumurtanın beyazı köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Sonra da ya bu karışımla kurabiyelere bu köpük sürülür, ya da kurabiyelerin bir yüzü bu köpüğe batırıldıktan sonra kısa bir süre (köpük sertleşinceye kadar) fırına konulur.




© lezzetler.com tarif no:135783 | adı:Noel Kurabiyesi | gönderen:monopol | indirme tarihi:05.05.2024 - 07:52