Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KEFAL PİLAKİSİ


1 kilo kefal balığı
3 körpe havuç
2 küçük kereviz kökü
3 iri sarı patates
10 baş arpacık soğanı
1 limon
1 baş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1+1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1+1/2 bardak su

Patateslerin kabuklarını soyup dörde böldükten sonra bunları, içinde soğuk su bulunan bir kaba atmalı. Aynı kaba kabukları soyulmuş arpacık soğanları atmalı. Havuçların üstünü kazıdıktan sonra - enlemesine ikiye bölüp patateslerin yanına atmalı. Aynı kaba kabukları soyulduktan sonra dörde doğranmış kerevizleri katmalı. Bunları suda iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koymalı. Birbuçuk bardak suyla zeytinyağını da döktükten sonra bir tutm tuz serpmeli.
Tencereyi ateşe oturtmalı ve sebzeier hafifçe yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı olarak kaynatmalı. Sebzeler iyice yumuşayınca tencereyi ateşten indirip ılımaya bırakmalı.
Beri yanda kefal balıklarının pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kestikten sonra içlerini temizlemeli ve bol akarsuda iyice yıkamalı.
Kefaller gambot veya ilarya durumunday-salar yani küçükseler olduğu gibi yarım kiloluk veya bir kiloluk iseler yuvarlak dilimlere doğrayarak sebzelerin üstüne düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Limonu dilim dilim doğrayıp balıkların üstüne yerleştirdikten sonra tencereyi kuvvetli bir ateşe oturtmalı ve 16-17 dakika pişirmeli. Balık pişerken yarım demet maydanozu temizleyip yıkamalı. Kuruttuktan sonra İnce ince doğramalı.
Balıkları ateşten indirince bir kevgirle veya balık servis küreğiyle servis tabağına almalı. Maydanozu da pilâkinln üstüne serptikten sonra servis yapmalı.
Kefal pilakisi soğuk olarak yenir.


© lezzetler.com tarif no:13452 | adı:KEFAL PİLAKİSİ | gönderen:rıza | indirme tarihi:30.04.2024 - 16:50