Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


DÜĞÜ ÇORBASI (SİVRİHİSAR ESKİŞEHİR)


Tijen Kılıçal

2 su bardağı düğü
Yarım bardak un
1 bardak su
Tuz
Pişirirken:
1 fincan sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan rendesi
2 adet yeşil sivribiber (ince kıyılmış)
1 yumurta
1 domates rendesi
6 su bardağı su
Servis için:
Maydanoz
Tereyağı
Pul biber
Limon suyu veya sirke
Sarımsaklı yoğurt

Düğü + un + tuz + su ile katı hamur olasıya karılır. Tek tek iri leblebi iriliğinde el içi su ile ıslatılarak sabırla ve maharetle yüzlerce adet köfteler yapılır. Önce tencerede sıvı yağda soğan öldürülür + içine yeşilbiber doğranmıştır + domates rende + ve 6 su bardağı su ile kaynatılır. İçinden 2 su bardağı kısmı alınır. Diğer kaptaki dökülmüş pişmeye hazır köfteler, üzerine bu iki bardak sıcak su dökülür. (Taneler birbirine yapışmasın diyedir). Köfteler bu defa çalkanarak pişeceği tencereye (yani soğanlı domatesli bir evvelki) tencereye çalkanarak ilave edilir. Tekrar hepsi birden 30 dakika kadar kaynatılır. Pişme sonuna doğru içine bir yumurta kırılır. Yemek pişmiştir. Dinlendirilir ve servis edilir.
Servis: Tabağa suluca kıvamı çorbaya yakın olacak şekilde durulukta konur. Üzerine; Maydanoz kıyılmış + pul biber + sirke veya limon suyu veya isteğe göre sarımsaklı yoğurttan bir miktar tat verecek miktarda konur. En sonunda ise eritilmiş tereyağı gezdirilir.


© lezzetler.com tarif no:134372 | adı:Düğü Çorbası (Sivrihisar Eskişehir) | gönderen:kırmızı biber | indirme tarihi:28.04.2024 - 09:25