Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PORCİNİ MANTARLI VE ISPANAKLI RULOLAR


170 gram porcini mantarı (ayı mantarı)
150 gram un
30 gr dolmalık fıstık
200 gr ıspanak
3 dilim tost ekmeği
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı Maydanoz
3-4 dal Kereviz yaprakları
3-4 dal Taze nane
30 gram Fesleğen
3 çorba kaşığı Rendelenmiş parmesan peyniri
1 tutam Tuz
1 tutam Öğütülmüş tane karabiber
4 çorba kaşığı yağ
3 diş sarımsak
Birkaç küçük parça kaya tuzu

Ispanağı haşladıktan sonra süzüp doğrayın.
Tezgaha unu aktardıktan sonra ortasını havuz şeklinde açıp ıspanak, 1 adet yumurta ve bir tutam tuzu ilave edin. İlk önce çatalla, daha sonra ellerinizle yoğurmaya başlayın.
Hamuru temiz bir bezle sarıp 40 dakika dinlendirin.
Mantarları temizleyip ince doğrayın. 2 çorba kaşığı yağ, 2 diş sarımsak, doğranmış maydanoz, doğranmış taze nane ve kereviz yapraklarıyla tavada soteleyip tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ılımaya bırakın.
Küp kestiğiniz tost ekmeğini blender’de çekip sotelediğiniz mantarlarla karıştırın. 3 çorba kaşığı parmesan peyniri ekleyip blender’de çekin.
Hamuru ince merdane yardımıyla açıp kareler kesin. (kenarı 10 cm’lik 8 adet kare). Ispanaklı kare hamurları 1 dakika kaynar suda haşlayıp kevgirle süzün. Tabağa alın ve üzerlerine hafifçe yağ gezdirin.
Ilıdıktan sonra içlerine mantarlı karışımı aktarıp rulo sarın. Isıya dayanıklı servis tabağına ruloları dik duracak şekilde yerleştirin.
Pesto sos için 20 gram dolmalık fıstık, 30 gram fesleğen, diş sarımsak, 2 çorba kaşığı yağ, birkaç küçük parça kaya tuzu ve 20 ml suyu blender’de çekip porcini mantarlı ruloların üzerine gezdirin.
Rendelenmiş parmesan peyniri ve kalan dolmalık fıstığı serptikten sonra sıcak bir fırınının üst ızgarasında birkaç dakika gratine edin ve servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:132181 | adı:Porcini Mantarlı ve Ispanaklı Rulolar | gönderen:ibrahim | indirme tarihi:02.05.2024 - 18:32