Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ÇİKOLATALI PORTAKAL DALLARI


https://yemek.name

1 adet Büyük Portakal
½ su bardağı Su
½ su bardağı Toz Şeker

Portakal iyice yıkandıktan sonra, kabuklu olarak 4 parçaya bölünür ve etli kısımlarından ayrılır. Hazırlacağınız portakal dilimlerinin acı olmaması için mutlaka beyaz kısımların rendelenmesi gerekmektedir. İç taraflardaki beyaz kısımları rendenin küçük tarafı ile temizlenir.
Ocak üzerinde bir kabın içine 1 su bardağı su koyarak, hazırlanan portakal dilimleri kaynatılır. Dilimler yumuşadığında süzdürülür ve sıcak olan portakallı su soğuması için tezgaha alınır.
Soğutulan portakallı sudan yarım bardaklık kısmı ocak üzerine bir kabın içine alınır ve üzerine yarım su bardaklık toz şeker ilave edilir.
Şeker eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatılır.
Kaynayan şekerli suyun içine, süzdürülen portakal dilimleri konur ve etrafları şeffaflaşıncaya kadar kaynatılarak pişirilir.
Hazırlanan dilimler tel ızgara üzerine alınır ve üzerleri kuruyuncaya kadar, yaklaşık 3 saat bekletilir. Süre sonunda dilimler çikolata ile buluşmaya hazırdır.
Doğranmış çikolatanın yarısı ocak üzerinde su dolu bir kabın içine küçük bir kap yerleştirilerek hazırlanan Benmari yöntemi ile eritilir. Önemli nokta; çikolatanın olduğu kabın alttaki su dolu kabın içindeki suya temas etmemesidir.
Eritilen çikolata tezgaha alınır ve kalan çikolata ilave edilir. Sürekli karıştırılarak çikolatanın tam erimesi sağlanır. Bir parça çikolata dudaklara değdirilir. Eğer soğuk geliyorsa çikolatanız temperlenmiş ve kaplamaya hazır hale gelmiş demektir.
Kurumuş olan portakal dilimleri soğumuş ve erimiş halde olan çikolataya batırılır ve üzerleri kaplanır. Çatal yardımı ile yağlı kağıt üzerine alınır ve oda sıcaklığında sertleşinceye kadar bekletilir.




© lezzetler.com tarif no:130231 | adı:Çikolatalı Portakal Dalları | gönderen:Barış Çığlık | indirme tarihi:27.04.2024 - 14:39