Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FRİCAS SOSLU KUŞKONMAZ (TUNUS)


2 yemek kaşığı margarin
700 gr taze kuşkonmaz
100 gr krema
3 adet yumurta
Bir tutam maydanoz sapı
1 adet limon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Kuşkonmazları ayıklayıp gövde kısmındaki pürüzleri bıçak yardımıyla keserek düzleştirin.Tencerenin içine kuşkonmazları yerleştirin. Üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra bir tutam tuz ve2 yemek kaşığı sana margarin ekleyip 12 dakika pişirin.
Başka bir tencerede maydanozun saplarını su ile haşlayın. Haşlanmış sapları kuşkonmaz demetlerini bağlamak için kullanın. (Maydanozun suyunu saklayın.) Haşladığınız kuşkonmazları boyuna ikiye bölüp 8 cm boyunda kesin. Birkaç adet kuşkonmaz dilimini bir araya getirip haşladığınız maydanoz sapları ile bağlayın.
Fricas sosunu hazırlamak için maydanozun suyuna pişirdiğiniz 3 adet kuşkonmazı ve kremayı ekleyin. Birkaç dakika hafif ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpın. İçine tuz, karabiber ve 1 adet limon suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kuşkonmazlı ve kremalı sosa karıştırın. Malzemenin hepsini blender’de çekin.
Servis tabağına kuşkonmaz demetlerini yerleştirin. Elde ettiğiniz fricas sosunu kuşkonmaz demetlerinin üzerine dökün. Fricas soslu kuşkonmaz demetlerini ılık olarak servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:129866 | adı:Fricas Soslu Kuşkonmaz (Tunus) | gönderen:zeliha gülyüz | indirme tarihi:06.05.2024 - 16:55