Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BALKABAKLI ÇAM PASTA


5 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
1 su bardağı balkabağı püresi
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar gıda boyası
Yeteri kadar şeker hamuru
Yeteri kadar buğday nişastası

Varsa çam ağacı şeklindeki kek kalıbınızı yağlayın (yoksa problem etmeyin dikdörtgen şeklinde pişirdiğiniz pandispanyanızı çam ağacı şeklinde kesebilirsiniz.) Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları derin ve geniş bir kapta şeker tamamen eriyene ve yumurtalar iyice kabarana kadar çırpın. Karışımı alttan üste doğru yavaşça karıştırarak önce unu daha sonrada vanilyayı eleyerek ekleyin. Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice pembeleşene kadar pişirin.
Kekiniz soğurken krem şantinizi sütle yoğun bir krema olana kadar çırpın. Balkabağı püresini 1 yemek kaşığı yağ ile kavurun ve soğumaya bırakın.
Keki kalıptan çıkartın ve 2’ye bölün önce kapak pürenizi sonrada krem şantinizi 1 kat sürün. Kalan krem şanti ile pastanızın üstünü kaplayın ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Şeker hamurunu istediğiniz renklerde gıda boyası ile renklendirin.
Tezgaha buğday nişastası serpin ve şeker hamurunu merdane yardımı ile pastanızı kaplayacak ebatlarda açın. Kapladığınız pastayı şeker hamurundan yaptığınız parçalarla süsleyerek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:129860 | adı:Balkabaklı Çam Pasta | gönderen:zeliha gülyüz | indirme tarihi:28.04.2024 - 14:02