Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PASTIRMA YATAĞINDA KIRMIZI SOĞANLI TAVUK SARMA


https://www.sagliklitavuk.org

8 adet kemiksiz tavuk but
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı bal
Tuz
Karabiber
5-6 adet kırmızı soğan
5-6 dilim az çemenli pastırma
3 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı nar ekşisi/balzamik sirke
1 demet maydanoz
100 gr iç ceviz
100 ml zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı parmesan
Fesleğen, reyhan (süslemek için)

Süt ve balı karıştırın. Tavuk butlarını bu karışıma yatırın ve bekletin (en ideali bir gece önceden bu sosta bekletmek).
Başka bir kasede 3 kaşık zeytinyağı, tuz, karabiber, balzamik sirke veya nar ekşisini karıştırın, bir kenara alın.
Maydanoz yapraklarını saplarından ayıklayın, iç ceviz, biraz tuz, karabiber, sarmısak ve 100 ml zeytinyağı ile birlikte rondoda çekerek kıvamlı bir sos hazırlayın.
Tavuk butları sütlü karışımdan çıkarın. Hazırlanan cevizli pesto sostan birer çorba kaşığı alarak tavuk butlarının tam ortasına koyun ve muntazam bir şekilde sarın (artan pesto sos tekrar kullanılacak).
Kabuklarını ayıkladığınız kırmızı soğanların alt ve üstlerinden birer kapak kesin ve her bir soğanı diplerinden ayırmadan keskin bir bıçakla 8 eşit parçaya bölün.
Dikdörtgen pyrex fırın kabının iki kenarına tavuk butlarını sarılı kısımlar alta gelecek şekilde koyun kabın ortasına pastırma dilimlerini, onların üzerlerine soğanları yerleştirin. Hazırlanan balzamik/nar ekşili sosu soğanların ortasına kaşıkla dökün.
Tavuk sarmalarının üzerine parmesan peyniri serpin, üzeri folyo ile kapatarak 190 dereceye ısıtılan fırında 20 dakika pişirin.
Tepsinin üzerinden folyoyu alın, soğanlar çiçek gibi açılıp, tavuklar altın rengi olana kadar fırında pişirmeye devam edin.
Tavukların üzerine kalan pesto sostan sürün, fesleğen, reyhan yaprakları ile süsleyerek servisi yapın.




© lezzetler.com tarif no:129734 | adı:Pastırma Yatağında Kırmızı Soğanlı Tavuk Sarma | gönderen:şükriye avcı | indirme tarihi:04.05.2024 - 01:43