Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


VİŞNELİ PİKNİK TARTI


Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
300 gram un,
150 gram tereyağı,
3 yumurta sarısı,
200 gram toz şekeri,
8 kaşık vişne marmelâtı,
400 gram çok olgun ve tatlı vişne (veya kısa çöplü koyu kırmızı kiraz),
2 kaşık pudra şekeri,
1 çimdik tuz.

Unu elekten geçirerek yoğurma mermerine dökmeli. Ortasını çukıırlaştırıp buraya yumurtaların sarılarıyle 1 çimdik tuzu ve 100 gram toz şekerini boşaltmalı. Yağın bir çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp geri kalanını küçük parçalar halinde ve yumuşatılmış olarak unun çukuruna koymalı ve bunları yoğurarak birbirlerine yedirmeli.
Karışım birbirine yedirilince hamuru yuvarlayıp toz durumuna getirmeli ve bir yağ kâğıdına sarmalı, buzdolabına kaldırmalı. Beri yanda 100 gram toz şekeriyle çekirdekleri çıkarılmış kiraz veya vişneleri bir kuşaneye koymalı. Kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Şeker eriyip de vişne veya kirazlar pişince kuşaneyi ateşten indirip içindekileri soğumaya bırakmalı. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirilmiş olan hamuru çıkarmalı ve merdaneyle açarak yufka durumuna getirmeli. Bir kenara ayrılmış olan yağla içi yağlanmış tart tepsisinin içini ve kenarlarını, açılmış yufkayla kaplamalı. Yufkanın üstüne dövülmüş marmelâtı boşaltmalı ve kalıbı orta ısılı bir fırına sürmeli.
Tart pişince bunu kalıptan çıkarıp servis tabağına yerleştirmeli. Bir kenarda soğutulmuş vişne veya kirazı da marmelâtın üstüne döktükten sonra pudra şekerini elekten geçirerek serpiştirmeli.

ML® Vişneli Tart için tıklayın


© lezzetler.com tarif no:12932 | adı:Vişneli Piknik Tartı | gönderen:DARI | indirme tarihi:06.05.2024 - 17:50