Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KAYISILI GLAZÜRLÜ MUHALLEBİ


1 poşet Bitter Glazür
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı kuru kayısı
2 su bardağı su
1 poşet Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartıp kenarından kesin ve bir kaseye boşaltın.
Kuru üzümlerden 1 yemek kaşığı alın ve erimiş glazüre atın. Glazüre bulanan üzümleri bekletmeden çıkartıp pişirme kağıdı üzerine aralıklı sıralayın. Üzümlerin tamamını bu şekilde hazırlayın. Pişirme kağıdı ile birlikte buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Kayısıların üzerine ılık su ekleyerek yarım saat bekletin. Sudan çıkartıp 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alın, suyundan yarım çay bardağı ayırıp kalan suyu süzün. Ayırdığınız su ile birlikte kayısıları blenderda püre haline getirin.
Sütü bir tencereye alıp üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile 5 dakika çırpın.
Sakızlı muhallebiyi, aralara kayısı püresi ve glazür kaplı üzüm koyarak kuplara paylaştırın.
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra, üzerlerini glazür kaplı üzümler ve kuru kayısı ile süsleyip servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:126666 | adı:Kayısılı Glazürlü Muhallebi | gönderen:güz yeli | indirme tarihi:05.05.2024 - 16:13