Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SİRKELİ TAVŞAN


Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1+1/2 kiloluk bir tavşan,
4 çorba kaşığı zeytlnyağı,
30 gram margarin yağı,
3 dilim tava ekmeği,
2 elma sirkesi,
1 dal biberiye,
150 gram kalın dilimlenmiş jambon,
yeteri kadar et suyu,
tuz ve karabiber.

Yapımı: Tavşanın derisini yüzüp içini temizlemeli ve bol akarsuda iyice yıkamalı. Karaciğerinden ödünü dikkatle ayırdıktan sonra ciğerini, yüreğini bol suda yıkamalı ve kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı. Tavşanı parçalara ayırdıktan sonra bunları margarin yağı, zeytinyağı ve biberiye otuyle birlikte bir tencereye koymalı ve orta ısılı ateşe oturtmalı. Karıştırarak bu parçaların her yanını kızartmalı. Tavşan parçalarının her yanı kızarınca sirkeyi içine dökmell. Bir taşım kaynatmalı. Gerekirse et suyu veya sade su dökmeli ve kabın ağzını örterek et pişinceye kadar tencereyi ateşte tutmalı. Beri yanda kabuğu kesilerek çıkarılmış ekmek dilimlerini kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı. Bir - iki şiş almalı. Bunlara sırasıyle ekmek, Jambon, ekmek, tavşan sakatatı geçirmeli.
Şişleri odun kömürü ateşinin dört - beş parmak üstüne oturtmalı. Önce bir yanlarını, sonra öbür yanlarını nar gibi kızartarak pişirmell.
Tavşan parçaları İyice pişince bunu servis tabağına sıralamalı, şişleri de olduğu gibi tabağın yanlarına oturttuktan sonra kaynatarak koyulaştırılmış salçayı gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.


© lezzetler.com tarif no:12639 | adı:SİRKELİ TAVŞAN | gönderen:DARI | indirme tarihi:28.04.2024 - 18:38